Το πιο ωραίο ταξίδι!

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μιλήσεις για την αξία των βιβλίων από το υπέροχο αυτό ποίημα της Ντίκινσον.Ευτυχώς που το ανακάλυψε η Τασούλα και μας δίνεται η ευκαιρία να το δημοσιεύσουμε για να γίνει το μότο της ζωής μας και να μας δείχνει πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να ταξιδέψουμε κι όχι μόνο σε πολυτελή θέρετρα ...

Δεν θα βρεθεί κανένα πλοίο για να ταξιδέψεις

σαν το βιβλίο και να πας στα μακρινά τα ξένα,

μητ' άλογο σβέλτο πολύ να το καβαλικέψεις,

σαν μια σελίδα ποίησης με λόγια φτερωμένα.

Τέτοιο ταξίδι ανέξοδο και το φτωχό συμφέρει,

δεν του γυρεύουν διόδια και ναύλα δεν χρωστάει.

Τόσο λιτό, κι όμως παντού το νου μας μεταφέρει.

το μέσο αυτό που ταξιδιώτες όλους μας χωράει.

Έμιλυ Ντίκινσον

Αλλά και τα λόγια του μεγάλου Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα | 5 Ιουνίου 1898 - 19 Αυγούστου 1936 | "Δε ζει μόνο με ψωμί ο άνθρωπος. Αν ήμουν πεινασμένος και αβοήθητος στο δρόμο, δε θα ζητούσα ένα ψωμί. Θα ζητούσα μισό ψωμί και ένα βιβλίο."

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Για τρίτη χρονιά στο Dasein
Έλληνες και ξένοι ποιητές «συνομιλούν» στο πλαίσιο του Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ


Τρεις ποιητές από τα Βαλκάνια και την Τουρκία «συνομιλούν» και διαβάζουν μαζί με τρεις νέους Έλληνες συναδέλφους τους, στο πλαίσιο του Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ της Αθήνας που διοργανώνεται για τρίτη φορά από τις 4 έως τις 9 Μαΐου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν το Dasein και ο Χρήστος Χρυσόπουλος σε συνεργασία με το Literature Across Frontiers.

Οι ποιητές Ιβάν Χρίστοβ (Βουλγαρία), Αντέλα Γκρεσεάνου (Ρουμανία) και Γιόκσε Τσεμπεγκίογλου (Τουρκία) έρχονται σε επαφή με τους Έλληνες συναδέλφους τους Γιάννα Μπούκοβα, Γιώργο Χαντζή και Φοίβη Γιαννίση.

Παράλληλα, ένα εργαστήριο δημιουργίας και πειραματισμού, που θα διαρκέσει μία εβδομάδα και θα προσπαθήσει να αποτυπώσει τη μητροπολιτική εμπειρία της σύγχρονης Αθήνας, φέρνει σε επαφή εικαστικούς καλλιτέχνες και συγγραφείς.

Συμμετέχουν οι Τομ Τσίβερς (Αγγλία), Νέταλι Μπράουν (Ισραήλ), Κατερίνα Ηλιοπούλου, Γιάννης Ισιδώρου, Θοδωρής Χιώτης, Λίνα Θεοδώρου, Ευθύμης Kosemund Σανίδης, Φοίβη Γιαννίση και Βασίλης Κάρδαρης.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ το Dasein Photospace φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας του Ευθύμη Σανίδη με τίτλο «Urban Stories».

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Dasein, Σολωμού 12, πλ. Εξαρχείων, τηλ. 210 3841.857.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου