Το πιο ωραίο ταξίδι!

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μιλήσεις για την αξία των βιβλίων από το υπέροχο αυτό ποίημα της Ντίκινσον.Ευτυχώς που το ανακάλυψε η Τασούλα και μας δίνεται η ευκαιρία να το δημοσιεύσουμε για να γίνει το μότο της ζωής μας και να μας δείχνει πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να ταξιδέψουμε κι όχι μόνο σε πολυτελή θέρετρα ...

Δεν θα βρεθεί κανένα πλοίο για να ταξιδέψεις

σαν το βιβλίο και να πας στα μακρινά τα ξένα,

μητ' άλογο σβέλτο πολύ να το καβαλικέψεις,

σαν μια σελίδα ποίησης με λόγια φτερωμένα.

Τέτοιο ταξίδι ανέξοδο και το φτωχό συμφέρει,

δεν του γυρεύουν διόδια και ναύλα δεν χρωστάει.

Τόσο λιτό, κι όμως παντού το νου μας μεταφέρει.

το μέσο αυτό που ταξιδιώτες όλους μας χωράει.

Έμιλυ Ντίκινσον

Αλλά και τα λόγια του μεγάλου Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα | 5 Ιουνίου 1898 - 19 Αυγούστου 1936 | "Δε ζει μόνο με ψωμί ο άνθρωπος. Αν ήμουν πεινασμένος και αβοήθητος στο δρόμο, δε θα ζητούσα ένα ψωμί. Θα ζητούσα μισό ψωμί και ένα βιβλίο."

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Καλό φθινόπωρο και καλή σχολική χρονιά σε όλους!
Μια νέα δημιουργική και καρποφόρα χρονιά αρχίζει για εκπαιδευτικούς,μαθητές και γονείς με πολλές υποχρεώσεις και πολύ διάβασμα.Διάβασμα για το σχολείο, το φροντιστήριο αλλά και γιατί όχι για τον εαυτό μας!... Η μοναχική ή ομαδική ανάγνωση είναι η καλύτερη θεραπεία από το άγχος που δημιουργούν οι πολλαπλές υποχρεώσεις όλων μας.Ένα καλό βιβλίο μπορεί να μας ταξιδέψει,να μας ξεκουράσει αλλά και να μας προβληματίσει.

Βιβλία όπως "Ποιός θυμάται τον Αλφόνς" του Κ.Ακρίβου, "απόψε δεν έχουμε φίλους" της Σοφίας Νικολαϊδου, "Ιμαρέτ" του Ι.Καλπούζου ,"Αμαρτωλά θαύματα " του Δημήτρη Αλεξίου, που μας συντρόφεψαν τις γλυκές νύχτες του καλοκαιριού μπορούν ίσως να συναρπάσουν κι εσάς.
Καλές αναγνώσεις λοιπόν σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου