Το πιο ωραίο ταξίδι!

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μιλήσεις για την αξία των βιβλίων από το υπέροχο αυτό ποίημα της Ντίκινσον.Ευτυχώς που το ανακάλυψε η Τασούλα και μας δίνεται η ευκαιρία να το δημοσιεύσουμε για να γίνει το μότο της ζωής μας και να μας δείχνει πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να ταξιδέψουμε κι όχι μόνο σε πολυτελή θέρετρα ...

Δεν θα βρεθεί κανένα πλοίο για να ταξιδέψεις

σαν το βιβλίο και να πας στα μακρινά τα ξένα,

μητ' άλογο σβέλτο πολύ να το καβαλικέψεις,

σαν μια σελίδα ποίησης με λόγια φτερωμένα.

Τέτοιο ταξίδι ανέξοδο και το φτωχό συμφέρει,

δεν του γυρεύουν διόδια και ναύλα δεν χρωστάει.

Τόσο λιτό, κι όμως παντού το νου μας μεταφέρει.

το μέσο αυτό που ταξιδιώτες όλους μας χωράει.

Έμιλυ Ντίκινσον

Αλλά και τα λόγια του μεγάλου Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα | 5 Ιουνίου 1898 - 19 Αυγούστου 1936 | "Δε ζει μόνο με ψωμί ο άνθρωπος. Αν ήμουν πεινασμένος και αβοήθητος στο δρόμο, δε θα ζητούσα ένα ψωμί. Θα ζητούσα μισό ψωμί και ένα βιβλίο."

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών το 2011 στη Λάρισα!

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών του 2011, θα διοργανωθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα. Πρόκειται για μια διεθνή επιτυχία για την πόλη και το νομό, η οποία επιτεύχθηκε χάρη στον Λαρισαίο γιατρό και ποιητή Δημήτρη Κρανιώτη.

Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών το 2011 στη Λάρισα!

ο οποίος πρόσφατα εξελέγη Πρόεδρος του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών.

Το Συνέδριο θα τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Λάρισας, καθώς ο νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Κρανιώτη να στηριχθεί ένα πολιτιστικό γεγονός που θα εξασφαλίσει παγκόσμια προβολή στο νομό.

Το συνέδριο αυτό διεξάγεται αδιάλειπτα από το 1969, σε διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο και αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο πολιτιστικό γεγονός. Διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια από την Διεθνή Ένωση Τιμημένων Ποιητών (United Poets Laureate International), που είναι ένας από τους σημαντικότερους ποιητικούς οργανισμούς του κόσμου) και συγκεντρώνει εκατοντάδες συμμετοχές ποιητών και άλλων ανθρώπων του πνεύματος από δεκάδες χώρες όλου του κόσμου.

Το φετινό 21ο Συνέδριο διεξάγεται από τις 16 έως τις 20 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της Νικαράγουα, την πόλη Μανάγκουα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου